HOITO-OHJEET

KENKIEN HOITO JA SUOJAUS 

Haluamme luoda hyvin tehtyjä ja kauniita kenkiä, joita asiakkaamme voivat käyttää sekä rakastaa pitkään. Tämä edellyttää korkealaatuisia materiaaleja, pitkäikäistä tuotesuunnittelua sekä huolellista hoitoa. Pyri hoitamaan kenkiäsi säännöllisesti, sekä huomioi sääolosuhteet käytön mukaan. Noudata aina materiaalin hoito-ohjeita, jotta tuotteen käyttöikä pysyy mahdollisimman pitkänä. Suuri merkitys on lisäksi sillä, että annat kenkien kuivua ja levätä käytön jälkeen. Suihkuta uusien kenkien pintaan suojasuihke jo ennen käyttöönottoa. Suojasuihke kyllästää ja suojaa pinnan kosteudelta, lialta ja tahroilta sekä jättää pinnan hengittäväksi. Ylimääräinen pohjallinen suojaa kenkien sisäpohjaa kulumiselta ja ennalta ehkäisee sekä hien että lian imeytymistä kengän omaan sisäpohjaan. Ylimääräinen pohjallinen tuo myös mukavasti pehmeyttä jalalle. Huolehtimalla kengistäsi voit suojella ympäristöä tarpeettomilta vaikutuksilta sekä samalla lisäät kenkien käyttöikää.

Toivomme, että luonnolliset kulumisen jäljet ja käytöstä muokkaantunut nahka nähtäisiin aiheena juhlaan jostain merkittävästä ennemmin kuin epätäydellisyytenä.

 

PINTANAHKA

Puhdista kengät alkuun pölystä ja liasta kenkäharjalla. Mikäli pinnassa on tahroja, käytä puhdistukseen myös nahan puhdistusainetta tai puhdistusvaahtoa.

Puhdistukseen jälkeen hoida kengät nahkavoiteella, joka ravitsee ja pehmentää nahan pintaa. Levitä hoitoaine aina puhtaalle ja kuivalle pinnalle kevyin pyörivin liikkein liinalla tai sienellä. Muista kiillottaa nahkavoide huolellisesti levityksen jälkeen. Naarmujen häivyttämiseksi ja värin ylläpitämiseksi saat parhaan tuloksen käyttämällä värillistä nahkavoidetta.

KIILTONAHKA

Kiiltonahkakengät pyyhitään käytön jälkeen pehmeällä kuivalla rievulla, ja mahdolliset tahrat taas kevyesti kostutetulla rievulla. Hoitoaineena on hyvä käyttää nimenomaan kiiltonahalle tarkoitettua hoitoainetta, jotta pinnan kiilto säilyy. 

MOKKA JA NUPUKKI

Puhdista kengät alkuun pölystä ja liasta pehmeällä kenkäharjalla. Mikäli pinnassa on pinttyneitä tahroja, voi harjattuihin nahkapintoihin tarvittaessa käyttää niille soveltuvaa puhdistusvaahtoa. Kuluneen nupukin uudistamiseen ja puhdistamiseen soveltuu hiontakumi. Levitä pinnalle nupukin ja mokan hoitoliuos, joka kosteuttaa ja hoitaa pintaa sekä häivyttää naarmuja. Suihkuta lopuksi suojasuihke, ja sen kuivuttua karhenna pinta mokkaharjalla.

TEKSTIILI

Puhdista tekstiilipinnasta irtolika ja pöly pehmeällä kenkäharjalla. Tahrojen puhdistukseen voit käyttää apuna tekstiilikenkien puhdistusaineita. Suojaa kengät puhdistuksen jälkeen hyvin suojasuihkeella. Ellei kenkien hoito-ohjeessa toisin mainita, emme suosittele tekstiilikenkien pesua, sillä kengissä olevat liimaukset saattavat kulua vesipesun seurauksena.

Kenkämme valmistetaan käsin laadukkaista materiaaleista. Jokainen kenkäpari on uniikki, ja siksi nahan pinnassa voi olla eroavaisuuksia väreissä ja tekstuurissa. 

Verkkokaupastamme löydät laadukkaan ja monipuolisen valikoiman kenkien hoitotuotteita ja pohjallisia. Mikäli sinulla herää kysyttävää, neuvomme mielellämme jalkineiden hoitotuotteissa ja -ohjeissa!

Tutustu hoitotuotteiden valikoimaamme täältä »