• VAMSKO on kotimainen kenkien muotitalo verkossa ja kivijalassa. Yrityksemme on aloittanut toimintansa kenkien parissa Tampereella jo vuonna 1986, ja VAMSKO on lanseerattu vuonna 2012. Nykyisin toimimme paitsi Suomessa, myös koko Euroopan laajuisesti. Toimitamme tilauksia tällä hetkellä yhteensä 28:aan Euroopan maahan. 

  VAMSKOn toimisto ja varasto sijaitsevat Nokialla, josta kaikki verkkokauppatilaukset lähetetään. Toistaiseksi ainoa kivijalkamyymälämme sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Vuosien kokemuksen ja miljoonien myytyjen kenkäparien jälkeen on kuitenkin aika uudistua ja kehittää toimintaamme. On aika rakentaa ja olla mukana luomassa vastuullisempaa huomista. 

  Yhteistyössä muiden yritysten kanssa haluamme tehdä toiminnastamme sekä muotiteollisuudesta osaltamme entistä vastuullisempaa. Haluamme lisätä tuotannon läpinäkyvyyttä ja pyrimme luomaan pitkäaikaisia suhteita alihankkijoidemme kanssa. 

 • Syksyn ja talven 2020 malliston valikoima tulee koostumaan 85% Euroopassa valmistetuilla tuotteilla. Nämä valmistajat ovat pienempiä perheomisteisia tehtaita. Tuotteet toimitetaan tehtailta suoraan varastollemme, minkä seurauksena minimoimme ylimääräiset välikädet kuljetuksen aikana ja näin kuljetuksista aiheutuva hiilijalanjälki pienenee.


  Syksyn mallisto koostuu suurilta osin käsityönä valmistetuista nahkakengistä. Tuotteissamme käytetty nahka syntyy lihateollisuuden sivutuotteena. Tuotteissa käytetty turkis tulee aina olemaan ainoastaan synteettistä tekoturkista. Mikäli tuotteissa on käytetty villaa, on kyseessä sertifioitua mulesing-vapaa villa.

  VAMSKOlla on luettelo kemikaaleista, joiden käyttöä on rajoitettu, tai jotka on kokonaan kielletty tuotteidemme valmistuksessa. Lista sisältyy Suppliers Guide -yleissopimukseen, jonka kaikki alihankkijamme allekirjoittavat ennen yhteistyön ja tuotannon aloittamista.

 • Malliston tuotteista osa valmistetaan Turkissa ja Kiinassa. Kaikki alihankkijamme ovat BSCI -sertifikoituja valmistajia, jotka täyttävät Business Social Compliance Initiative järjestön toimintaohjeet. Lisäksi kaikki alihankkijamme allekirjoittavat myös erillisen VAMSKOn laatiman sopimuksen, jonka sisältö säätelee muun muassa työoloja, lapsityövoimaa, syrjintää, sekä terveyttä ja turvallisuutta. Sopimuksessamme kielletään ehdottomasti lapsityövoiman käyttö. 

  Läheinen yhteistyö alihankkijoidemme kanssa on edellytys sille, että valmistusprosessi kunnioittaa suunniteltua muotoilua sekä laatua. 

 • Olemme asettaneet useita tärkeitä tavoitteita, jotka pyrimme saavuttamaan vuoteen 2025 mennessä. Haluamme keskittyä lähitulevaisuudessa erityisesti seuraaviin asioihin: tuotannon keskittäminen Eurooppaan, kierrätettävän pakkausmateriaalin lisääminen ja läpinäkyvyys.

  Tavoitteet vuonna 2025

  • 100% mallistostamme on valmistettu Euroopassa
   Syksyn ja talven 2020 mallisto koostuu 85% Eurooppalaisissa perheomisteisissa tehtaissa valmistetuista tuotteista. Suurin osa näistä tuotteista on valmistettu käsin. Pyrkimyksenämme on kuitenkin, että kaikki tuotteet tulevat tulevaisuudessa Euroopasta.
  • Kierrätettävät pakkausmateriaalit
   Haluamme, että pakkausmateriaalimme on valmistettu kierrätettävästä materiaalista ja muovin käyttö pakkausmateriaalina poistuu. Tulemme tekemään keskitetysti päätöksiä, jotta tavoite toteutuisi jo vuonna 2021
  • Tuotannon läpinäkyvyys
   Pyrimme lisäämään läpinäkyvyyttä toiminnassamme kertomalla tuotteiden taustoista sekä valmistusprosessista. 
  MITÄ VOIN TEHDÄ YMPÄRISTÖN HYVÄKSI?

  Huolehtimalla kengistäsi voit suojella ympäristöä tarpeettomilta vaikutuksilta. Kun pidät huolta kengistäsi, lisäät niiden käyttöikää. Pyri hoitamaan kenkiäsi säännöllisesti, sekä huomioi sääolosuhteet käytön mukaan. Noudata aina materiaalin hoito-ohjeita, jotta tuotteen käyttöikä pysyy mahdollisimman pitkänä. Suuri merkitys on lisäksi sillä, että annat kenkien kuivua ja levätä käytön jälkeen. 

  Valikoimastamme löytyy hoitotuotesarja, jossa on käytetty yli 90% luonnollisia ainesosia.  Tehdään muutos yhdessä!

  • Olet offline-tilassa. Korjaa yhteysongelmasi jatkaaksesi ostoksia.