KENKIEN HOITO JA SUOJAUS 

Kenkien hoito ja suojaus säännöllisesti materiaalille sopivilla tuotteilla kannattaa, jotta jalkineet pysyvät siisteinä ja hyvännäköisinä. Oikea kenkien huolto pidentää myös jalkineiden käyttöikää.
UUSIEN KENKIEN SUOJAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA

Suihkuta uusien kenkien pintaan suojasuihke jo ennen käyttöönottoa. Suojasuihke kyllästää ja suojaa pinnan kosteudelta, lialta ja tahroilta sekä jättää pinnan hengittäväksi. Käsittely hyvä uusia pari kertaa kauden aikana, etenkin kosteiden kelien aikana.

Ylimääräinen pohjallinen suojaa kenkien sisäpohjaa kulumiselta ja ennalta ehkäisee sekä hien että lian imeytymistä kengän omaan sisäpohjaan. Ylimääräinen pohjallinen tuo myös mukavasti pehmeyttä kenkään. 

Kenkien on tärkeää antaa kuivua ja levätä käytön jälkeen. Käytä jatkossa jalkineisiin suojatuotetta säännöllisesti käyttötarpeen ja kelien mukaan. 

PINTANAHKA

Puhdista kengät alkuun pölystä ja liasta kenkäharjalla. Mikäli pinnassa on tahroja, käytä puhdistukseen myös nahan puhdistusainetta tai puhdistusvaahtoa.

Puhdistukseen jälkeen hoida kengät nahkavoiteella, joka ravitsee ja pehmentää nahan pintaa. Levitä hoitoaine aina puhtaalle ja kuivalle pinnalle kevyin pyörivin liikkein liinalla tai sienellä. Muista kiillottaa nahkavoide huolellisesti levityksen jälkeen. Naarmujen häivyttämiseksi ja värin ylläpitämiseksi saat parhaan tuloksen käyttämällä värillistä nahkavoidetta.

KIILTONAHKA 

Kiiltonahkakengät pyyhitään käytön jälkeen pehmeällä kuivalla rievulla, ja mahdolliset tahrat taas kevyesti kostutetulla rievulla. Hoitoaineena on hyvä käyttää nimenomaan kiiltonahalle tarkoitettua hoitoainetta, jotta pinnan kiilto säilyy.

MOKKA JA NUPUKKI

Puhdista kengät alkuun pölystä ja liasta pehmeällä kenkäharjalla. Mikäli pinnassa on pinttyneitä tahroja, voi harjattuihin nahkapintoihin tarvittaessa käyttää niille soveltuvaa puhdistusvaahtoa. Kuluneen nupukin uudistamiseen ja puhdistamiseen soveltuu hiontakumi.

Levitä pinnalle nupukin ja mokan hoitoliuos, joka kosteuttaa ja hoitaa pintaa sekä häivyttää naarmuja. Suihkuta lopuksi suojasuihke, ja sen kuivuttua karhenna pinta mokkaharjalla.

KEINOMATERIAALI

Puhdista kengät mokkaharjaa ja puhdistusvaahtoa apuna käyttäen. Voit käyttää pinnan puhdistamiseen myös nihkeää nukkamaista riepua. Kiiltäväpintaista keinoainetta voi kiillottaa silikonisienellä. Huomioi, että keinomateriaaliin ei kannata käyttää nahkavoidetta tai vahaa, sillä ne eivät imeydy pintaan. 

Viimeistele keinomateriaalille soveltuvalla suojasuihkeella.

Keinonahkakenkien hoidossa avainasemassa on kosteuden poistuminen ja kenkien kuivaus, sekä huolellinen suojaus. Koska keinonahka ei hengitä samoin kuin aito nahka, kannattaa keinonahkakengissä panostaa kunnon pohjallisiin. Näin kengät pysyvät raikkaina ja jalat voivat paremmin.

TEKSTIIILI

Puhdista tekstiilipinnasta irtolika ja pöly pehmeällä kenkäharjalla. Tahrojen puhdistukseen voit käyttää apuna tekstiilikenkien puhdistusaineita. Suojaa kengät puhdistuksen jälkeen hyvin suojasuihkeella. 

Ellei kenkien hoito-ohjeessa toisin mainita, emme suosittele tekstiilikenkien pesua, sillä kengissä olevat liimaukset saattavat kulua vesipesun seurauksena. 
Verkkokaupastamme löydät laadukkaan ja monipuolisen valikoiman kenkien hoitotuotteita ja pohjallisia. Mikäli sinulla herää kysyttävää, neuvomme mielellämme jalkineiden hoitoasioissa!

Tutustu Vamskon hoitotuotteiden valikoimaan »

    • Olet offline-tilassa. Korjaa yhteysongelmasi jatkaaksesi ostoksia.